CREATE YOUR OWN REPORT


Cover
Inhoud
Passie voor media Media met passie
Dit is De persgroep - copie
De Persgroep 2016 in het kort
Voorwoord van de CEO
Voorwoord van de Raad van Bestuur
Een jaar De Persgroep
Kansen voor de toekomst
Opmerkelijkste gebeurtenissen in 2016
Business-to-business
Wie wil meespelen, moet transformeren
Financieel resultaat
Contact
 
0

Rode Neuzen Dag

Kansen voor de toekomst

Rode neuzen dag

Rode Neuzen Dag Groepsfoto
0

Ingezameld

0

neuzen verkocht

0

ludieke acties

"We zijn het niet gewend om over problemen in onze kop te praten. Toch voel je in gesprekken en aan de vele acties dat we het taboe verder willen doorbreken. De duidelijke droom van vijf huizen voor jongeren, met als naam OVERKOP, is een schot in de roos. Het gaat niet alleen over praten. Hiermee maken we echt het verschil."

Evi Hanssen Ambassadrice

Het scheelt als je deelt

Dank je wel, Vlaanderen! Samen zamelden we in 2016 een fantastisch bedrag in voor de tweede editie van Rode Neuzen Dag, dankzij alle verkochte Rode Neuzen, pannenkoekenfestijnen en andere inzamelacties.

Het geld gaat naar een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

- Vijf inloophuizen: Rode Neuzen Dag steunt opvangplaatsen die buitenschoolse activiteiten organiseren, jongeren therapeutisch begeleiden en hen doorverwijzen naar andere specialisten.

- Digitaal platform ‘Awel’: verdere uitbouw van de gratis hulplijn voor jongeren met een vraag, verhaal en/of probleem.

- Lokale initiatieven: het Rode Neuzen Fonds geeft subsidies aan lokale Vlaamse acties.

De kracht van de lach

Waarom dit goede doel? Omdat één op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen en meer dan de helft er met niemand over praat. De problemen resulteren in vroegtijdig schoolverlaten en spijbelen, depressie, overdadig gebruik van alcohol, eetstoornissen en zelfmoord. Met gratis en laagdrempelige psychologische hulp wordt een uitweg geboden. Want het scheelt als je deelt.

Fun-raising, omdat lachen helpt

Rode Neuzen Dag doorbreekt het taboe door samen te lachen en gek te doen. Heel wat bekende Vlamingen lieten in hun hart kijken voor het goede doel. Er was een humormarathon op radio en televisie. Met de kracht van de lach maken we problemen bespreekbaar.

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius en is gebaseerd op de inzamelactie Red Nose Day van Comic Relief.

www.rodeneuzendag.be