For better accessibility and even more creativity

A new headquarters in Antwerp

The headquarters of De Persgroep will be moving northwards from Kobbegem – near Brussels – to a brand-new building in the centre of Antwerp. Construction for the Kievitplein began in the autumn of 2017. The new headquarters is being commissioned in the summer of 2019.

The new workplace, located right next to the Antwerp-Central train station, is easy to reach for employees and visitors. There is also a better connection with the sites in the Netherlands. And there’s room for further growth. In recent years the number of employees in Kobbegem exploded from 600 to 900. The current headquarters in Kobbegem was literally bursting at the seams. Moreover, as a flourishing and creative media company, De Persgroep deserves an inspiring base of operations. It will be able to pick the fruits of Antwerp as a university town and an attractive environment for start-ups.

Iconic building with panoramic view out over the city

The design is from the architectural firm Crepain Binst and has everything necessary for becoming a genuine landmark in the city. The building, with its striking, transparent base, receives a public ground floor with a brasserie, coffee corners and room for events. The office building is getting four impressive roof gardens with trees. A terrace with a panoramic view looks out over the city on the Scheldt. The arrival of De Persgroep will undoubtedly give the neighbourhood around the Kievitplein a boost, both economic and otherwise.

Interior: playful youthfulness in an eastern zen atmosphere

Interior architect Nathalie Van Reeth lifts a tip of the veil: “When you work at De Persgroep, you are bombarded with visual stimuli all day long. Therefore I find it important that the interior of the new headquarters be a space that exudes a sense of calm and composure. We are working with sober and natural materials. And the round forms of the building come back inside. It definitely mustn´t look boring and severe. We’re thinking more along the lines of playful youthfulness with eastern elements, so we’re creating an inspiring and relaxing place where it is enjoyable to work and just spend time.”

Interior: playful youthfulness in an eastern zen atmosphere

Interior architect Nathalie Van Reeth lifts a tip of the veil: “When you work at De Persgroep, you are bombarded with visual stimuli all day long. Therefore I find it important that the interior of the new headquarters be a space that exudes a sense of calm and composure. We are working with sober and natural materials. And the round forms of the building come back inside. It definitely mustn´t look boring and severe. We’re thinking more along the lines of playful youthfulness with eastern elements, so we’re creating an inspiring and relaxing place where it is enjoyable to work and just spend time.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi